<<<       Události roku 2003       >>>

FREEDLAND.cz
W E B    P R O    T Y,    K T E Ř Í    V Í

Akce roku 2003
Náš diář

Letem rokem...

2003 Přelomový - jednoznačně hokejový a druhý přelomový. Jednak v mém zažrání do hokeje, které definitivně propuklo 3. ledna, kdy jsem od Pivka staršího dostal všem známý Pivkodres. Přelomovým byl také v tom, že v mých soukromých zápiscích je poprvé upozaděno kolo až za hokej včetně absolvovaných kilometrů, což se neblaze projevilo i na mé váze - nevážit! Přelomový v tom, že jsem "definitivně" přenechal Thájmsy na pospas SZKF, abych se ke konci roku opět vrátil do předem jisté pozice;-) Přelomový v tom, že intenzita akcí se limitně počala blížit nule, i když tak horké to zase nebylo. Přelomový v tom, že se pozměnily zásadně řady kamarádů. Někteří odpadli (částečně či definitivně), jiní přibyli a čtenáři Thájmsů si pak museli zvykat na nová slova jako Tlumačov či Otroci, Pivka nevyjímaje. A "velké" akce? SkiRoháče, Zipp´s30, Colours, Letní Pecka, Trutnov a Silvestr.

Měsíc za měsícem...

      Máme tady třetí rok nového století. Mnozí z nás do něj vstoupily určitě zcela bujaře a s následnou kocovinou v hlavě. Uplynulý rok lze zpětně označit jako společensky úpadkový, neboť se mnozí z nás začínají zařizovat rodinně a tak zcela logicky ubývá i akcí, na kterých se scházíme. Předpokládám, že v nastoleném trendu nás bude stále více pokračovat. A protože jsme rozházeni po různých koutek světa, je velmi pravděpodobné, že tzv. "velké akce" budou tak tři, maximálně dvě. Uvidíme. O to více bude v našem diáři přibývat akcí, které budou úzce spojeny s našimi aktivitami v MOM a jeho okolí.

      Kupříkladu hned 2. nastupuji do šéfovské pozice na pótrati a odpoledne to jedeme patřičně zapít do Klenby. 3. ledna jsme se Skoumím a Pivrncem sedli na vlak a jeli si užít hokej do Zlína. Začíná tak "nevalně" proslulé zažrání Medvěda do hokeje (dostávám totiž všem známý Pivkodres) a zároveň důrazný hokejový průnik na stránky Freedlandu. Celý leden se tak točil ve znamení hokejů a zatímco někteří lidé stránky přestávají číst, jiní naopak v nich nacházejí třeba i zalíbení. První podstatnou a velkou akcí se pak stává tradiční lyžák na Roháčích, kterými se jako červená nit totální neschopnosti táhl Tatrawest. Ještěže jsme si stačili zpříjemnit mnohokrát náladu na středisku.

      V únoru, který se hrdě hlásil k heslu "Únor bílý, pole sílí," přibývají pouze dvě akce. Tou první je sedmého února se konající XXIX. tour de Stodolní, která nahradila původně zamýšlenou akci Klenba MD29s a o týden později přichází již jednou odložený Cyklistický happening. Víc snad ani netřeba dodávat, neboť v prvním i druhé případě jde především o hokej;-))) 13. jsme navštívili s Mišíkem Parník, což by dodal pro změnu Skoumal.

      V březnu jsem definitivně opustil stránky Frýdlantských Thájmsů a jejich opečovávání a tvorbu jsem přenechal ostatním ze SZKF, abych se nadále věnoval pouze svým stránkám a pochopitelně i hokeji. Jedním z (nejen) hokejových zážitků pak byla akce Medvědi fandí Vítkovicím, která se uskutečnila kolem posledního vítkovického zápasu v PlayOff. Záměrně říkám kolem, protože zážitky z celého víkendu jsou dodnes pro mne takřka neuvěřitelné. Jejich součástí byla užnevímkolikátá návštěva Stodolní (mimořádně povedená!), stejně jako cyklovýlet za tvarglema na Mexiko...

      Jejda, duben nám utekl jako voda, Vítěznoúnorové Medvědí Jubilejní Thájmsy stále nikdo nestrhl k zemi, a už je celý měsíc pryč. Nemohu si na duben stěžovat, protože počasí přece jen tu a tam ukázalo, že zimě odzvání a i přes poměrně sychravé a aprílové dny se například Velikonoce víc než vyvedly. Celé jsem je strávil kousek od Moravské Třebové mezi skvělými lidmi. Dokonce jsem původně pojal záměr, že bych vytvořil nějaký ten článeček, ale začínající Mistrovství světa ve Finsku mi veškeré volné síly sebralo a já u počítače nadměrně sedět nechtěl.

      Květen nám pak začíná zajímavě. Jednak se základní část MS přelila do své druhé kvalifikační části a navíc hned v prvním víkendu zavítal do MOM Pan Roman. O týden později jsem si zajel o druhém svátku do Tlumačova a hned o dva dny později pak na vltavský parník skouknout derniéru českých hokejistů, o dva dny později to jel se mnou i Pivrnec rozdýchat do Vysokých Tater a ještě o den později pak znovu do MNM, ale i Břeclavi a Olomouce. Nestíháte? Já taky ne. Následující dva víkendy byly čistě pracovní a tak květen proběhl bez zápisu.

      Ho, ho! Jenže už začátek června, mimochodem extrémně teplý, zaznamenal naše putování vlakem na Balkán a zpět mezi šestým a osmým dnem měsíce. Následují Pivní slavnosti ve Zlíně a hned nato Panromanova Smolnice. A o další týden později se s "pracovním" strýcem ocitáme na rodinné pařbě v Janovicích, kterou zakončujeme poměrně hektický měsíc.

      Po více než nadprůměrně teplém červnu přichází spíš teplotně podprůměrný červenec a s ním očekávaná akce Colours of Ostrava, kterou jsem si oproti původním plánům užil pouze se Zippem. Úplně samotinký pak podnikl návštěvu 38. MFF v Karlových Varech Pan Roman, shlédl nějaký ten film a něco napsal na své znovuobnovené stránky. Hned po ní následuje o týden později Neplánovaná Pecka 2003 a konec měsíce a s ním polovina prázdnin se nezadržitelně blíží. To Medvěd stačil zajet do Letního Tlumačova.

      Srpen: Vedra pokračují stejnou razancí a tak se hned chladím u Žermanické přehrady na víkendové akci. Dva dny po ní přichází První hokej ve Zlíně s Opavou po několikaměsíčním půstu a pak až přeposlední víkend a s ním Trutnov, na kterém však byli pouze čtyři lidičkové a tak je na Zippovi, Fünfovi, Charliem či Konvimu, kdo podá zprávu, či zda po třech letech nic nebude.

31icon.jpg(6 kb)       Září a s ním přicházející dlouho očekávané ochlazení. Na první víkend zavítá do MOM pan Roman s Ferencem, o týden později pak Zipp s Danou (a stihneme jen odpolední kafe). To už začíná běžet Extraliga a já nestíhám s psaním příspěvků právě a jen proto, že v práci vypukla mexická vlna. Stačím tak zaznamenat ještě Susedovic a Pivrncovy narozeniny v Tlumačově především díky spoustě fotek, které z akce máme.

      V říjnu pak nestíhám už vůbec nic. Zabývám se opět myšlenkou s ukončením vydávání Thájmsů i vzhledem k blížící se velké změně v zaměstnání. V paměti mi ještě dlouho zůstane návšteva Třemblatu, kam jsme vlastně ani nedojeli, poáč jsme s Ferencem měli slušný crashtík.

      A jako obvykle to vše dopadá úplně jinak! Thájmsy sice skutečně nevyjdou plné dva měsíce, ale zřejmě i proto, že bylo třeba nabrat nějaký ten materiál. Tím se nakonec staly v listopadu dvě akce. Tou první byla návštěva Lukase na Kladně a Stodolní, kdy jeho oblíbený tým dostal od Medvědů pořádný klepec, s Lukasem jsme dokonce ještě stačili zajet do Žiliny, a tou druhou akcí byl Litvínov, Teplice, respektive naše hokejová návštěva a zároveň posezení s Roudničáky v Teplicích.

      To už tady máme prosinec, a v něm se uskutečnilo několik akcí. Jednak Dana se Zippem uspořádali Mikuláše u sebe doma, leč jak to tak bývá, o akci se nic nedovíte, poáč asi nikdo nic nenapíše. Těsně před Vánoci si naposledy zajedu volně do Rakouska a Švajcu (a taky jsem si zajel), no a pak už se budu těšit na Silvestrovskou Pecku! Konec roku se blíží! 25. jsme zašli se sestrou na Velký Javorník a do Štramberku (asi mi těch 25km ještě dlouho nezapomene) a následná túrka na Lysou horu 28.už pak byla vlastně jen příjemnou selankou. Jen Dana od té doby nemůže ani vidět Lysou horu - byla mlha;-)

md;-)))

Poslední aktualizace: